Kindercoaching - Kitscoach.nl
510
page-template-default,page,page-id-510,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Kindercoaching

Wat is kindercoaching?

 

Je wilt je kind graag gelukkig zien. Dat hij lekker in zijn vel zit. Dat het met plezier naar school gaat en fijne vrienden heeft. Dat hij goed slaapt en dat de sfeer thuis prettig is. Maar zo gaat het niet altijd… Je kind kan onverklaarbare last van hoofd- of buikpijn hebben, slecht slapen of de schoolprestaties verminderen. Vaak kun je als ouder of verzorger hier veel in betekenen door oprechte aandacht te geven, maar het lukt niet altijd om je kind te helpen. Zelf ben ik moeder van 2 jonge kinderen en ook mij lukt dat ook niet altijd. Ik ben er te emotioneel bij betrokken en vaak is het prettig dat er iemand vanaf een afstandje naar kijkt.

 

Ik bied laagdrempelige en praktische begeleiding voor kinderen vanaf 8 jaar. Door samen op zoek te gaan naar oplossingen die jouw kind in zichzelf draagt, wordt er aan het zelfvertrouwen gewerkt. Ik kijk naar de kwaliteiten van jouw kind, geef inzichten en oefen vaardigheden die ze uiteindelijk eigen maken.

 

Je kan bij mij terecht wanneer jouw kind:

 

onzeker is

verlegen is

slecht in slaap komt

veel piekert en zich zorgen maakt

moeite heeft om met emoties om te gaan

verdrietig is

hoofdpijn en/of buikpijn heeft

(faal)angstig is

last heeft van een scheiding

gepest wordt

last heeft van stress

 

Vindt jouw kind het spannend om individueel gecoacht te worden, dan zijn de Chill Skills lessen een mooi alternatief. Ik gebruik dezelfde tools en technieken, alleen doen we dit in kleine groepjes.

 

Tips om zelf mee aan de slag te gaan:

 

Sluit de dag samen af

Praat samen over de dag en laat je kind 3 dingen opnoemen die goed gingen of fijn waren (mogen er natuurlijk ook meer zijn!)

Lees een verhaal voor die de fantasie prikkelen.

Leg een hand of knuffeltje op de buik van je kind en laat hem/haar daar rustig naar toe ademen zodat deze omhoog komt wanneer je kind inademt.

 

Benoem kwaliteiten

Geef je kind regelmatig een compliment en benoem specifiek wat je vindt dat hij goed doet of heeft gedaan. Laat hem herhalen wat je gezegd hebt.

 

Stel de volgende vragen wanneer je kind veel piekert:

Is dat zo?

Weet je zeker dat het zo is?

Wat als het niet zo is?